Сайт професора кафедри, д.філос.н. Геннадія Москалика
Головна » 2015 » Березень » 29 » Думки та роздуми - 8
21:52
Думки та роздуми - 8

Філософе!

Що таке "щастя"? Одвічне питання людського буття. Проблемний напрямок філософії.

Чи можна бути щасливим?

Хто може бути щасливим? 

 

Переглядів: 3107 | Додав: Геннадій | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1851 2 3 ... 18 19 »
185 Sergvek  
0
<a href=http://zmkshop.ru/stati/proizvodstvo-svarnykh-konstruktsiy/>конкурентные преимущества сварочного производства</a>

184 Усачова Ірина  
0
Що таке щастя? Нещодавно прочитала вислів:"Живи так,щоб люди зіткнувщшись із тобою посміхнулися, а спілкуючись з тобою стали трішки щасливішими." На мою думну, найщасливіша та людина, яка дарує щастя іншим.Бути щасливим-- це значить жити з любов'ю у серці до своєї родини.Знати, що вони тебе завжди чекають, люблять; поспішати до них, щоб дарувати посмішку, обійняти, пожаліти, підбадьорити, якщо потрібно, порадитися або разом весело провести час .Щастя, коли хочеться зранку посміхнутися сонечку, деревам, кущам,погладити свою собаку, котика, випити улюбленої кави, помріяти, відчути впевненість у завтрішньому дні,у майбутньому своєї країни. Щастя, коли ти поспішаєш на роботу і розумієш, що ти потрібен колегам,що діти чекають і радіють зустрічі з тобою, коли ти отримуєш задоволення від роботи, спілкування, відпочинку... Щастя, коли ти вмієш не тримати образу, пробачати і вибачатись. Щастя -- це почуття легкості, радості і ще багато чого...

183 Тетяна Под'янова  
0
Народна мудрість говорить: «Не родись багатий та вродливий, а родись при долі та щасливий». Входження в картину «Щастя» у кожного відбувається по-різному. Але, без сумніву, можна сказати, що щастя - це стан цілковитого задоволення життям.
Без перебільшення можу сказати, що я - щаслива людина. У мене є сім'я, онука, творча робота, улюблені справи... Але відчуваю щастя не в повній мірі, хоч намагаюсья дарувати промінець щастя всім, хто до мене звертається за допомогою. Турбує те, що наше суспільство звеличує працю, але при цьому вказує працелюбній людині на дуже низький суспільний щабель. Наше суспільство цілує руки багатія та часто плює на мозолисті руки трудівника. А ще: злочинність, насилля. тероризм, свист куль, вибухи, байдужість один до одного, наркоманія, дефіцит добра... Масштаби цих жахів вражають. Чи можна бути щасливою, коли бачиш стареньку бабусю, яка рахує копійчину, щоб купити шматочок хліба?
Хочеться, щоб усі причетні до цих бід зрозуміли, що найщасливіший той, хто може зробити щасливими інших.
У повній мірі буду щаслива лише тоді, коли щастя в нашій країні стане величезною епідемією.

182 Клименко Людмила Іванівна  
0
Упродовж багатьох віків свого існування людство невпинно шукає відповідь на запитання: «Що таке щастя?». Однозначної відповіді й досі не вдалося знайти. Мабуть, немає такої людини серед нас, яка б не хотіла бути щасливою. Але чи всі знають, як цього досягти. У кожної людини своє поняття, що таке щастя, що потрібно для того, щоб бути щасливим. Не дарма народ каже: «Не родись багатий та вродливий, а родись при долі та щасливий».
На мою думку, щаслива людина та, яка сама завжди радісна і просить радість іншим. Але щастя можна розуміти по-різному.
Хтось мріє про шматок хліба, хтось про власний острів, а хтось хоче прочитати рідкісну книгу.
Я довго думала, а що є щастя для мене? Тепер я знаю! Це бути поруч із людьми, яких любиш, знати, що вони здорові, що в них все гаразд. Мене охоплює приємне відчуття щастя і тоді, коли я дивлюсь на красивий захід сонця, килим із золотих листочків.
Щастя - це мати вірних, незрадливих друзів, здатних у будь-яку хвилину прийти до тебе на допомогу.
Отже, щастя для кожного своє. Більш того, для людей різного віку воно відрізняється. З роками стає зрозумілим, що духовність важливіша за матеріальні речі. Щастя – невіддільна частина нашого життя. Це те , без чого ми не можемо існувати. Не треба створювати проблем із нічого. Беріть приклад із маленьких дітей. Вони вміють радіти навіть самим крихітним речам. Ви бачили як вони щиро посміхаються? Це сама мила і щаслива посмішка. Тож іноді потрібно почувати себе дітьми – просто зупинитися, широко усміхнутися і промовити: «Я щасливий!». Хочу закінчити свій твір словами Гаруна Агацарского «Хто не може знайти щастя в дорозі, не знайде його і в кінці дороги. Хто не скуштував нещастя – той не знає смаку щастя».

181 1512  
0
Зубарєва Марина Василівна 
    Кожналюдина в своєму житті замислювалася над тим, що 
таке щастя, яка людина може бути щасливою? Можливо, щастя - це
просто  відчувати задоволення і радість від життя. Всі шукають щасливу
людину. Не варто шукати її. Вона перед Вами. Ця людина – Ви, я, кожен із нас.
    Щастяне знаходять, його створюють. Треба вірити в можливість бути щасливими. А щоб
бути щасливим потрібного постійно прагнути до цього щастя і розуміти його. Воно
залежить не від обставин, а від себе. Вважаю, що щасливий той, хто вважає себе
щасливим. Щастя - це не мати те, чого хочеш, а хотіти те, що маєш. Коли я бачу,
що люди квапляться ввечері додому, радіють запаху свіжої випічки, смажать
картоплю, чи разом ліплять вареники, переконуюся в тому, що світ тримається на
простому щасті.
Чи буває щастя
великим? Замислююсь…А якщо щастя- це зустрічати новий день…Але у щастя немає
завтрашнього дня, немає у нього і вчорашнього. У нього є тільки сьогодення – і
то не день, а мить.
Щастя- це просто…очей
улюблених погляд… Щастя – це просто…осінній листопад… Щастя – це просто…вранці почути
спів птахів, чи стукіт дощу… Щастя- це просто…за руку удвох… Щастя – це просто…дитячий,
дзвінкий сміх… Щастя – це просто…затишний теплий будинок…
Щастя – це ПРОСТО….

180 Гордєєва Ярослава  
0
Хто може бути щасливим?
На мою думку, будь-яка людина може бути щасливою.
Одна з легенд розповідає, що давним-давно, важко хворому китайському імператору придворний лікар сказав, що той одужає, якщо одягне сорочку щасливої людини. І ось одна група посланців, пізно увечері, приблукала до убогої хатини, з якої почувся голос: «Господи, оце гарно попрацював, тепер відпочину! Я - найщасливіша людина у світі». Посланці в хату й до старого: «Давай свою сорочку!». Виявилося - її в нього немає…
Для кожної людини слово щастя має своє особливе значення, пов’язане з тим, як складається її життя. Для багатьох щастя – це матеріальні цінності, забезпечене життя. Для когось щастя – це здоров'я близьких, для інших щастя – це просто жити і насолоджуватися життям. Іноді трапляється, що щастя – це те, чого не вистачає або зовсім немає в житті. Тоді людина намагається знайти це, зробити так, щоб збулися її мрії, — і це вже для нeї щастя.
Проте, мені здається, що в загальному, спільному для всіх значенні щастя – то гармонія. А жити в гармонії означає бути живим!«Живі люди» можуть посміхатися та плакати, радіти та сумувати. Вони не бояться своїх емоцій та почуттів,не бояться бути справжніми, вони співчувають іншим, люблять світ та людей усім серцем. Щасливу людину легко відрізнити в натовпі: вигляд вона має жвавий, а погляд – ясний і веселий. Чому ж у щасливої людини такі чудові очі? Тому, що такими ж очима дивляться й усі ті, кому ця людина зробила добро – сотні, а може, й тисячі жінок і чоловіків, старих і дітей. І це теж обов'язок – робити добро іншим, інколи просто незнайомим людям. Тоді перебуваєш у стані гармонії із самим собою, відчуваєш, як у тобі накопичується добра сила.
Отже,кожна людина може бути щасливою. Це залежить від її поглядів на життя, тобто від неї самої.

179 Пальчик Лідія Дмитрівна  
0
Чи можна бути щасливим?
Люди часто задумуються над запитаннями: «Чи можна бути щасливим?», «Що таке щастя?» Я вважаю, що щасливою може бути кожна людина. Щастя залежить від багатьох факторів і воно у кожного своє, адже кожна людина живе своїм життям. Також воно залежить від потреб людини та її віку. Щастям можна вважати наявність важливих для людей цінностей, як духовних так і матеріальних.
Щастя - це коли людина робить кожен день щасливим, незважаючи на всі труднощі. Людина щаслива, коли знаходить своє щастя у себе в душі. Бачити світ очима, відчувати його красу – це також щастя. Щаслива людина бачить щастя у співі пташок, у книзі, яку читає, у роботі, яка приносить радість. Для щастя потрібні любов і шана, відчуття своєї корисності для рідних, близьких, суспільства. Щаслива людина та, яка має вірних друзів. Це також здоров’я, яке не купиш за гроші.
Той, хто має люблячих батьків, також щасливий. Адже вони так багато віддають дітям любові, ніжності, тепла.
Я не скаржуся на життя, вважаю себе щасливою людиною. Поряд зі мною діти, онук, моя друга половина, яка йшла пліч - о- пліч через роки радості і смутку. Я люблю свою роботу. Вона приносить мені радість, задоволення. Для мене щастя – це здоров’я близьких, їхнє щастя, любов, підтримка, відчуття того, що я їм потрібна. Щасливими ми можемо бути завжди, все залежить від нас.

178 sveta07123  
0
Капелюшна Світлана Петрівна
        Що таке щастя? Кожна людина щастя розуміє по - своєму. Для мене щастя - це коли здорові діти, твої рідні, здоровий ти. Адже, якщо у дітей все добре, то серце у тебе спокійне. І ти почуваєш себе щасливою. Тобі все тоді буде в радість: твоя улюблена робота, твої добрі знайомі та друзі, навколишній світ, який тебе оточує, перегляд улюблених телепередач. Щасливою повинна бути кожна людина! А що для цього треба? Радіти і насолоджуватися життям! Жити - це прекрасно! У цьому сенс щастя! А ще я щаслива, що живу в Україні. У мене є родина, є домівка, є продукти харчування. Для цього багато не треба. Тільки поставити перед собою мету та досягти її, і твоє бажання обов`язково здійсниться. Я буду більш щасливою, коли закінчиться на Сході війна, і буде мир! І не загине більше жоден українець!  Для когось син, для когось чоловік, для когось батько, для когось брат. Для щастя багато не треба!

177 Харченко Олена Анатоліївна  
0
Щастя…Що ж це за птах, такий невловимий?
Десятиліттями, та що там, століттями, поети, філософи, музиканти, художники намагаються дати йому визначення. Сучасні тренери, коучі, психологи в своїх уроках дають інструкції, де і як його відшукати. Ми віримо, слідуємо інструкціям, які дають нам абсолютно незнайомі нам люди, адже самі до кінця не розуміємо, що таке щастя.
Але неможливо знайти своє щастя за чужою картою. Кожен отримує його своїм шляхом: для когось щастя – це сім’я, хтось отримує його в роботі, іншим для щастя достатньо лише мати гроші.
Нажаль, щасливим не стати просто зазирнувши в підручник з філософії або пройшовши тренінг модного психолога. Але я вірю, що можна його відшукати в своїй душі. Те, що змушує тебе посміхатися щодня. Те, що приносить тобі найбільше задоволення. Те, що дає сили кожного ранку зустрічати новий день. Те, що дарує радість. Це не матеріальне, яке ми можемо втратити в одну мить. Це цінності власної душі, які будуть з нами і в дорогій мандрівці, і в селі у бабусі.

176 Цисоренко Тетяна  
0
Що таке щастя... Безумовно,для кожного з нас своє уявлення про щастя.Скільки людей на планеті, стільки й думок.І щастя у кожного своє.Для маленьких дітей щастя-це мама й тато поруч, які їх люблять, дарують поцілунки, солодощі та іграшки.Для підлітків щастя-це успіхи у навчанні, повага серед однолітків, наявність якихось матеріальних благ, які їм просто необхідні.Для дорослих людей щастя- це жити у злагоді з собою,хороша і дружна сім'я, улюблена робота, чудове хобі.Для літніх людей, які пройшли довге й часом важке життя, щастя в іншому.І воно не вимірюється в матеріальному плані.Для людей похилого віку щастя- це діти, онуки.Для них неважливо те, що можна купити.Важливим для них є здоров'я,здоров'я близьких, їхнє щастя, любов.На мій погляд щастя- це коли рідні та близькі люди, які знаходяться поряд з тобою, почувають себе щасливими.Щастя- це коли поряд зі мною будуть вірні друзі.Щастя- це коли у мене та моїх рідних буде взаєморозуміння, міцне здоров'я та достаток.А ще я вважаю, що щастя- це доброта та милосердя, бо доброта покращує настрій людини, підвищує впевненість.Більшість людей , що відчувають себе щасливими,охоче приходять на допомогу іншим.Я бажаю всім людям бути щасливими!

1-10 11-20 21-30 ... 171-180 181-185
Ім`я *:
Email *:
Код *: